Lichaamsgerichte traumatherapie & haptische massage

Hoi, ik ben Laura

Leuk je te ontmoeten

Wie ben ik?


Ik ben Laura van Kleef, 33 lentes jong en geboren in Zeeland. Inmiddels woon ik al ruim 10 jaar in het fijne Breda met mijn man, zoon Siem en dochter Loïs. Naast ontwikkelingspedagoog ben ik lichaamsgericht traumatheapeut, haptotherapeut in opleiding en ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen. Van 2016- 2023 bestonden mijn werkzaamheden uit het begeleiden van mensen met eetstoornissen. Door persoonlijke ontwikkeling en opleidingen ben ik breder gaan kijken. Ik zie zoveel mensen in de praktijk en mijn omgeving die worstelen met zichzelf en het contact met het voelen zijn kwijtgeraakt. Met als gevolg allerlei mentale en fysieke klachten en zelfs ziektes. Middels traumatherapie en haptische massage help ik deze mensen weer meer bij zichzelf te komen. Meer in contact met het eigen voelen. Vaak is er niets mis met dat voelen, maar heeft het hoofd het overgenomen. Ik help je die connectie weer terug te maken.

Alles volgens het boekje…


Vroeger was ik het brave meisje en deed ik wat er van mij werd verwacht. Na mijn vwo, studeerde ik af als hbo pedagoog en leefde zoals ik dacht dat ‘hoorde’. Netjes volgens het boekje. Ondanks mooie diploma’s op zak en mijn “stoornissen” overwonnen, voelde ik me nog steeds ongelukkig. Hoe kon dat? Ik deed toch wat er van me verwacht werd? Waarom voelde ik me zo onrustig?

Ik ging op zoek naar wie IK was los mijn stoornissen, op zoek naar waar IK blij van werd en wat IK wilde. Een jarenlang proces, waarin ik mezelf stap voor stap ontdekte en verder ontwikkelde. Na een paar keer tegen een burn-out aangezeten te hebben, gaf ik het na jaren eindelijk toe: Het roer moest om!

Therapie


Mijn therapie richt zich op jouw lichaam, op jouw als geheel. Jouw lichaam liegt immers nóóit. Het vertelt je direct hoe jij je voelt: zit je lekker in je vel of niet, voel je je gestresst, opgejaagd of pieker je veel? Of misschien heb je andere mentale en/of fysieke klachten. Tegenwoordig leven we veel in ons hoofd en soms is het daardoor lastig de signalen van je lijf nog op te pikken. Of sterker nog: om überhaupt nog te voelen. Ik combineer de traumatherapie met de haptonomie, zodat je zowel via gesprek als aanraking leert luisteren naar jouw lichaam. Op die manier kom je weer in contact met je gevoel. Mijn therapie geeft je meer vrijheid in je hoofd en in je lijf. Meer rust, meer ontspanning en bewustwording.

Nieuwsbrief

Wil jij veerkracht, inspiratie en tips onvangen in jouw mailbox?
(Check ook even je Spam-box!)

Schrijf je in!

Ik als jouw therapeut


Als therapeut besteed ik veel aandacht aan gevoel en de verbinding met jezelf terugvinden. Een eetstoornis gaat namelijk niet over eten. Dat klinkt gek hè!? Een eetstoornis gaat over veel meer dan dat. Over pijn en schaamte. Over eenzaamheid en controle willen hebben. Over zelfhaat. Het gaat over vastzittende patronen, angst en nog veel meer dan dat.


Ik kijk naar de persoon en het verhaal achter de eetstoornis. Wie is dat en wat wil diegene? Ik ben er voor jou! Niet vanuit een boekje, maar écht kijkend naar wie jij bent, wat jij nodig hebt en wat jouw behoeften zijn. Ik heb een persoonlijke passie om mensen te helpen naar zelfliefde. Om jou te laten ontdekken wie je bent en wat jij wilt, los van de eetstoornis.

Ik geloof dat herstel mogelijk is, mits je de juiste hulp en begeleiding hierbij krijgt.

Daar wil ik jou graag bij helpen.

Volg je mij al?