Hoe succesroutines je leven kunnen veranderen

Hoe succesroutines je leven kunnen veranderen

1500 1001 Laura van Kleef

Daar zat ik dan tijdens een training in Made. Een trainingsweekend voor de hooggevoelige ondernemer. De trainer zei tegen mij:’Laura, ga eens beginnen met succesroutines’. Mijn oren klapperden? Succesroutines? Wat zijn dat?

Mijn ontwijken van routine was ook een routine

Mijn haren gingen recht overeind staan aan de gedachte aan nog meer routine in mijn leven, nog meer ”moeten”, nog meer structuur. Als ondernemer vond ik de alledaagse dingen al routinematig genoeg. Een routine van altijd hard werken, van haasten en stressen. Een routine van mezelf voorbij lopen en controle willen hebben over een situatie. Maar ook een routine van gezond willen eten, mijn familie en vrienden op de hoogte houden, genoeg willen slapen en ga zo maar verder. Totdat ik erachter kwam dat deze gewoontes en patronen niet bepaald een succesroutine vormden. Ik had een routine gecreëerd die me juist tegen hield daar te komen waar ik naartoe wilde.

Wat is een succesroutine?

Het woord routine betekent “iets dat steeds opnieuw gebeurt. Het is een handigheid geworden die je door ervaring hebt opgedaan. Je doet het bijna zonder na te hoeven denken”. Een succesroutine is een routine die jou ondersteund in het moeiteloos bereiken van waar jij naartoe wilt.

Mijn succesroutine

Ik had geen idee dat een routine mij succes zou brengen. Die trainingsmiddag gingen we aan de slag met het maken van een breintraining en deden we een tabata oefening van 4 minuten. Vanaf toen ben ik iedere ochtend deze succesroutines gaan doen. Iedere ochtend beluister ik eerst mijn breintraining van 10 minuten, daarna maak ik me klaar voor de tabata van 4 minuten waarin ik stretch oefeningen doe en mijn spieren activeer voor de dag die komen gaat. En met resultaat. Dit werd me duidelijk tijdens de Bootcamp Challenge in Breda. Ik tikte de 4.07 minuut aan met planken, huh?! Dit was me niet gelukt zonder mijn succesroutine. Mijn nieuwe patroon geeft me rust, focus en energie om iedere dag positief te starten. Het helpt mij op het rechte pad te blijven en me steeds een stapje dichter bij mijn doelen te brengen.

Waarin kun je een succesroutine ervaren?

In alle dagelijkse dingen waar jij mee bezig bent, kun jij jouw succesroutine ervaren. Koppel jouw succesroutine aan je gewoontes en patronen die jij wilt veranderen. Ben je er klaar mee om iedere ochtend zo gehaast je ontbijt weg te werken of je ontbijt zelfs over te slaan?. Bedenk een succesroutine voor het ontbijt, bijvoorbeeld door iedere ochtend 25 minuten in te plannen voor het maken en bewust eten van jouw ontbijt onder het genot van een rustgevend muziekje. Jouw succesroutines kunnen in allerlei gebieden liggen: in gezondheid, relaties, ondernemen, timemanagement, je energieniveau en noem maar op.

De vraag ‘hoe dan?’ beantwoord

Ergens routine in krijgen en daarbij ook nog succes behalen, gaat niet vanzelf. Daar zul je iets voor moeten doen. Zelf merkte ik dat ik de eerste dagen gemotiveerd en enthousiast was. Het lastige deel kwam na een dag of vijf. Mijn geest verzette zich tegen de oefeningen: ik had spierpijn en was vermoeid en mijn geest ging meer van deze excuses verzinnen om de routine niet te hoeven doen. Ik wist dat ik door moest zetten, juist nu. Ik wilde immers verandering en kon dat alleen bereiken door het gewoon te doen. Wat maakten die paar minuten bewegen in de ochtend immers uit op een hele dag? Hup, doorgaan! Na 30 dagen volhouden, merkte ik dat mijn handeling echte een routine werd. Ik kan nu niet meer zonder! Het is echt een gewoonte geworden en het kost nauwelijks nog moeite.

Geef niet op!

Wanneer ik een dag oversla, (en ja dat heb ik één keer gedaan omdat er iemand bleef slapen), ben ik meteen terug bij af, dan is de stap om opnieuw te beginnen veel groter. Volhouden dus. Gooi die excuses aan de kant, maar ga ervoor! Je zult merken dat je door het creëren van succesroutines meer rust, vrijheid, focus, voldoening en energie in je leven krijgt. Energie die van binnenuit zal groeien.

1 comment
    Leave a Reply

    Volg je mij al?