Jouw leven als moestuin

Jouw leven als moestuin

1920 1080 Laura van Kleef

Vorige week kwam ik bij Bas van Vught, eigenaar van de hooggevoelige ondernemer. Ik vertelde dat ik vastliep met mijn bedrijf, vastliep in mijn relatie en ik in de knoop zat met mezelf. Bas nam me mee zijn moestuin in. Mijn eerste gedachte was: ‘daar schiet ik niks mee op!, hallo!? gaan we nu serieus naar plantjes kijken?’

Daar stonden we dan, kijkend naar een courgetteplant, bonen, tomaten, paprika’s en nog veel meer. Ik mocht mijn leven gaat zien als een moestuin. Een moestuin waarin ik steeds nieuwe zaadjes plant, de zaadjes zo goed mogelijk verzorg en uiteindelijk het resultaat van mijn inzet pluk.

Onkruid in mijn moestuin

Al weken voordat ik bij Bas in de moestuin stond was ik aan het doorpezen, hard aan het werk om resultaten te willen zien. Ik wilde oogsten. Ik had inmiddels toch wel genoeg gezaaid?. Maar de oogst bleef uit, klanten bleven weg. Het proces van zaadje naar plant zag ik niet. Ik zag alleen wat ik al had gezaaid en wilde daarvan resultaat zien. In mijn hoofd was het een grote warboel, het onkruid groeide tot aan mijn nek! Mijn grond moest worden omgeploegd voordat ik überhaupt aan oogsten kon denken. Wat ik op dit moment besefte was dat ik mijn leven zelf in de hand heb. Ik wilde vanaf nu beter voor mijn plantjes zorgen met meer liefde, tijd en aandacht. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen geluk.

Net zoals de zaadjes in een moestuin heb jij tijd, ruimte, licht en voeding nodig om te kunnen groeien.

Hoe ziet jouw moestuin eruit?

Je leven is jouw moestuin en jij bent verantwoordelijk voor je eigen tuin. Wat je zaait zul je later oogsten. Ben jij op dit moment tevreden met de dingen die je kunt oogsten in je leven? Als je op dit moment veel onkruid ervaart, zul je je moestuin onder handen moeten nemen. Soms is het daarbij nodig hulp in te schakelen. In je eentje is het vrij lastig een hele moestuin vol met onkruid te bestrijden.

Bestrijdingsmiddelen

Wanneer je veel onkruid in je leven ervaart, ligt het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de loer. Het terugvallen in eetbuien of niet eten, grijpen naar drank of drugs of andere verdovende middelen kan dan erg verleidelijk zijn. Helaas is het bij onkruid zo dat het steeds terugkomt, net als bij eetbuien of welke verslaving dan ook. Het is daarom van belang duurzaam te bestrijden. Om voorgoed afscheid te nemen van jouw onkruid. Zoek hulp bij het wieden van je onkruid. Laat andere mensen zoals een coach, professional of ervaringsdeskundige jou helpen het onkruid (problemen, negatieve gedachten, zorgen en tegenslagen) in je leven te verwijderen. Pas dan kun jij jouw eigen moestuin zo inrichten hoe jij het wilt.

Jouw moestuin blijven verzorgen

Als je zaadjes hebt geplant, (bijvoorbeeld door hulp te vragen of door positievere gedachten te maken), is het belangrijk je moestuin te onderhouden. Anders zullen de plantjes doodgaan door rupsen, vogels en ziekten. Het is daarom belangrijk dat je jouw moestuin blijft verzorgen. Geluk moet groeien, net zoals jouw plantjes in je tuin. Gun en geef jezelf de tijd om gelukkiger te worden.

Wil jij aan de slag om stappen te nemen richting een gelukkig(er) en gezond(er) leven? Kijk dan eens op de Aanbodpagina van Via Laura. Er is genoeg aanbod wat jou kan helpen weer te gaan stralen.

Leave a Reply

Volg je mij al?