Zorg jij goed voor jouw lichaam?

Zorg jij goed voor jouw lichaam?

1920 1280 Laura van Kleef

Vandaag breng ik mijn ochtend door in de Peugeot autogarage. Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Even een check of alles nog goed functioneert. Netjes word ik ontvangen met een kop koffie en een croissant. Mijn auto is over een uurtje klaar, dus ik neem plaats aan een lange tafel.

Je auto en je lichaam

Veel mensen zorgen beter voor hun auto dan voor hun lichaam. Wanneer je benzine gooit in een dieselauto, dan weet je dat je auto op een gegeven moment niet meer rijdt. Dit doen we dan ook niet. Wanneer onze auto een signaal geeft dat er iets mis is, gaan we meteen naar de garage. We nemen geen risico’s. Echter vervuilen we ons eigen lichaam regelmatig met voeding die ons lichaam niet kan verdragen. Het zorgt voor buikkrampen, hoofdpijn, een dip na het eten en stress. Maar ga je dan meteen naar de dokter of naar een andere specialist? Als excuus gebruiken we dat we daar geen tijd voor hebben of het wel vanzelf overgaat. ”Ach maak je maar niet druk, het gaat wel over” of ”als het volgende week nog niet over is, dan ga ik naar de dokter”. En weer loop je een week lang rond met fysieke klachten.

Net zoals een auto ieder jaar naar de garage gaat voor een grote beurt, zo heeft ook ons lichaam regelmatig een goede onderhoudsbeurt nodig. Zorg jij goed voor jezelf? Neem jij op tijd rust of lukt het je steeds niet? Neem jij er genoegen mee dat je moe bent, gestresst, terugvalt in oude patronen of snel geprikkeld bent? Zorg jij voornamelijk voor anderen en zet je jezelf op de laatste plaats? Tegenwoordig leven veel mensen zo gehaast dat ze er niet eens meer bij stil staan dat ze hoofdpijn voelen, pijn hebben in nek en schouders. Hollen en doorgaan is iets wat we normaal zijn gaan vinden.

Hoe geef jij jouw lichaam een onderhoudsbeurt?

Je lichaam heeft onderhoud nodig. Iedere dag opnieuw. Door gezond te eten en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen kom je al een heel eind. Echter heeft je lichaam ook verzorging, aandacht, rust en beweging nodig. Voor een auto is het niet goed lang stil te staan, ook voor jouw lichaam is beweging essentieel. Maar door de auto continu te laten draaien raakt de accu leeg en de benzine op. Dit moet worden aangevuld door de juiste voeding in de auto te stoppen en de auto een paar uren stil te laten staan. Ook voor ons als mens is een goede nachtrust belangrijk om weer op te laden voor een nieuwe dag. Wacht niet tot de klachten er zijn, maar probeer de klachten voor te zijn door een lekkere massage te nemen tijdens een welnessdag, op tijd naar de fysiotherapeut te gaan of een ‘powernap’ te nemen op de bank. Gun jezelf een moment van rust, je hebt het nodig.

Veel kwaaltjes zijn te voorkomen als we bewuster met ons lichaam omgaan en we de signalen die ons lichaam afgeeft serieus nemen. Wacht dus niet tot het te laat is, maar onderneem vanaf nu actie om jouw lichaam goed te verzorgen.Ik ben benieuwd hoe jij jouw lichaam oplaadt en ervoor zorgt dat je optimaal functioneert. In de coachsessies van Via Laura besteed ik veel aandacht aan leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Wil je meer weten over de individuele sessies van Via Laura? Klik op de button.

Leave a Reply

Volg je mij al?