De snoepwinkel

De snoepwinkel

1920 1280 Laura van Kleef

Herinner jij je nog hoe je als kind naar de snoepwinkel ging? Samen met het gezin gingen wij vroeger met de stoomtrein op weg naar de snoepwinkel. De hele winkel was vervuld met waanzinnige kleuren snoep. In mijn herinnering kon ik uren kijken naar al die zure matten, salmiakpoeder en zuurstokken. We kregen een gulden van papa en mama en daar mochten we iets lekkers van kopen. Het uitgekozen snoep werd in van die bruine papierenzakjes gestopt en trots namen we onze buit mee terug in de stoomtrein. Eenmaal thuis was de zak leeg.

Mensen met eetstoornissen houden net zo goed van eten

Veel mensen denken dat mensen met een eetstoornis niet van eten houden. Ik kan je vertellen, dat is écht bullshit. Mensen met eetstoornissen houden zeker wel van eten. Juist tijdens mijn anorexiaperiode las ik de Allerhande, Jumbo en het Jamie Oliver magazine vol met recepten en keek ik naar kookprogramma’s op tv. Ik hield van eten en kookte graag. Alleen wist ik niet op de juiste manier met eten om te gaan en gebruikte ik eten als middel om met mijn problemen om te gaan. Herkenbaar voor jou?

Keuzestress

Gisteren kwam ik tot een inzicht. Dat kleine meisje van vroeger in de snoepwinkel, het kind dat zo blij werd van een zakje snoep en stond te watertanden voor de toonbank. Dat zelfde meisje raakte verdwaald in die winkel gedurende haar puberteit. Er zijn zoveel keuzes in het leven van tegenwoordig, zoveel kleuren, zoveel dingen en zoveel moois en intens. Maar soms zorgt dat voor te veel. Dan overspoel ik mezelf. Heb jij dat ook, dat je jezelf helemaal verliest in bepaalde dingen? Dat je te veel hooi op je vork neemt en niet meer weet welke keuze goed voor je is? Je overal ‘ja’ op zegt en eigenlijk niet meer luistert naar wat je innerlijke je vertelt? Je niet meer weet welk snoepje je nou moet nemen. Dat het allemaal nét te veel is. Net als die zak snoep, waarvan je wel voelt dat je moet stoppen, maar mmm…het is zo lekker.

Een coach helpt je krachtige keuzes te maken en verder te groeien als mens

Ook ik heb een coach

Te veel doen vertroebeld je focus. Het haalt je weg van jouw doelen en dromen en wat belangrijk is voor jou. Zo zie ik in mijn praktijk veel mensen die altijd anderen willen helpen. Maar door de focus en energie bij de ander te leggen, lek je weg uit je eigen innerlijke ik. En weet je, dan is het fijn als iemand je daarbij kan helpen. Een coach die met een afstand naar jou kan kijken. Die jouw valkuilen onderuithaalt en je kan helpen patronen te doorbreken. Iemand die je terugbrengt naar de intentie en het waarom van jouw eetstoornis. Ook ik heb nog altijd een coach. Iemand die mij inzichten geeft, feedback en bekrachtiging. En geloof mij, ik laat daar af en toe flink wat tranen, maar het is zo waardevol. Het helpt mij krachtige keuzes te maken in mijn bedrijf en iedere dag verder te groeien als mens en ervaringsdeskundige coach. Wil jij jouw eigen keuzes kunnen maken, terug in de snoepwinkel kunnen zonder dat je er een schuldgevoel over hebt?

Kan jij niet van de snoepjes afblijven? Ben jij de structuur met eten helemaal kwijt? Of wil je juist graag weer genieten van de snoepjes uit de snoepwinkel, maar durf je het niet? Mail dan je verhaal of vraag. Ik zal je e-mail beantwoorden.

Leave a Reply

Volg je mij al?