Delen maakt je een rijker mens

Delen maakt je een rijker mens

1920 1279 Laura van Kleef

Van kinds af aan worden we al aangeleerd om met elkaar te delen. Denk maar aan wat je vader of moeder vroeger tegen je zei: ‘samen spelen, samen delen’. Er zijn veel studies naar ‘delen’ gedaan en wat blijkt: delen maakt gelukkig.

Mijn ouders doen al jaren veel voor mij. Zij vinden het prachtig om te delen. Als ik een dagje bij mijn ouders in Zeeland ben, rijd ik altijd met een vollere auto terug naar Breda. Tomaten, zelfgemaakte jam, een restje van de avondmaaltijd en dat soort dingen. Het maakt mijn moeder gelukkig dit te kunnen doen. Heel erg fijn natuurlijk, maar soms ook moeilijk om altijd maar alles aan te nemen. Met dat in mijn gedachten ben ik deze blog gaan schrijven.

Overvloed

Tijdens mijn eetstoornis was ik een echte spaarder. Geld gaf ik niet graag uit. Al helemaal niet aan mezelf. Door te sparen dacht ik gelukkig te worden. Echter was ik alles behalve gelukkig. Het ontbrak me aan zelfliefde, waardoor ik niet kon genieten van al wat ik had. Na mijn eetstoornis kwam ik erachter hoe rijk ik eigenlijk was. Niet persé op financieel gebied. Juist een lieve familie en vrienden, een fijn appartement om in te wonen, een bos waarin ik heerlijk kan wandelen of het luisteren naar muziek. Het gevoel dat er altijd mensen zijn op wie ik terug kan vallen als het even wat minder gaat. Het gevoel dat er mensen zijn die om me geven en van me houden en van wie ikzelf houd. Wat een overvloed is dat!

Delen maakt verbonden

Afgelopen zondag had ik een kleding ruilparty bij een vriendin van me. Acht meiden kwamen met volle tassen de studentenkamer van mijn vriendin binnen. De kleding werd op grote stapels op bed neergelegd (zie foto). Onder het genot van heerlijke hapjes werd ieder kledingstuk geshowd en verdeeld onder alle meiden. Een super tof en effectief idee als je het mij vraagt. Het gaf me zo’n dankbaar gevoel om te kunnen delen met elkaar. Om te kunnen geven én te ontvangen. Een gevoel van verbinding met elkaar, ondanks dat ik maar één iemand uit de groep kende. Ik ervoer dat je jezelf echt gelukkig kunt geven.

Deel je geluk

Het is fijn om te geven. En het leuke is: het hoeft helemaal geen geld te kosten. Een ontbijtje op bed verzorgen voor een geliefde, iemand een massage geven, een oude vrouw helpen bij de kassa of iets weggeven dat je niet meer gebruikt. Je maakt de ander blij en je wordt er zelf ook nog eens blij van. Het is toch fijn als we aan elkaar denken en erkenning aan elkaar geven. Een luisterend oor, persoonlijke aandacht of een gemeend compliment, allemaal dingen die jij kunt geven. Onthoud goed dat de meest waardevolle dingen niets kosten. Zo geef je jezelf gelukkig.

Ik wil jou iets geven!

Tijdens de inspiratiedag die ik organiseer geef ik veel belangrijke tips en tools die jou kunnen helpen op weg naar een leven waarin jij de belangrijkste persoon wordt.

Wil jij dit cadeautje ontvangen?
Kom dan naar de inspiratiedag van Via Laura. De eerstvolgende inspiratiedag is op zaterdag 20 januari 2018 te Breda.

Inspiratiedag

Een dag vol herkenning, motivatie en bijzondere momenten

Ik wens je een hele mooie dag.
Vergeet dit bericht vooral niet te delen met je vrienden. Delen maakt je een gelukkiger mens!

Met warme groet,
Laura

Leave a Reply

Volg je mij al?