Eetstoornissen therapie

Meer dan alleen therapie

Ervaringsdeskundigheid, traumatherapie en haptonomie in één


Via Laura is ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen.
Behandeling vanuit passie, vanuit mijn hart, bij mij zal je je welkom voelen!

Deze behandeling is uniek door de combinatie tussen traumatherapie en haptonomie
Je gaat het niet alleen “weten”, maar écht voelen!

Een eetstoornis is vaak veel complexer dan in eerste instantie wordt gedacht. Het is een diepgeworteld ‘probleem’, dat vraagt naar meer diepgang. Ik richt me in de behandeling daarom ook NIET op het eetstuk. Mocht je hier wel naar willen kijken, dan is het aan te raden naast de behandeling een diëtiste in te schakelen. Dan kunnen wij ons samen bezighouden met waar het écht om draait. De kern.

Nadruk op het voelen
In de sessies ligt de nadruk op het contact maken met je lichaam en emoties. Juist omdat je met een eetstoornis al zoveel in je hoofd leeft wil ik je helpen om weer ‘lucht’ in je hoofd te voelen. Door simpele oefeningen merken cliënten in de praktijk hoe ze kunnen zakken in hun lijf, hoe de spanning afneemt en de eetstoornis gerichte gedachten voor even weg zijn. Even niet aan eten en bewegen hoeven denken, heerlijk toch!?

Ik geloof erin dat er onder een eetstoornis altijd trauma verscholen zit. Hoe groot of klein dan ook.

Onder een eetstoornis zit in mijn ogen áltijd trauma verscholen. Ook al denk je nu misschien: ‘ik heb helemaal geen trauma meegemaakt’ of ‘ik heb een fijne opvoeding gehad’, een eetstoornis bestaat uit allemaal kleine deeltjes. Vaak zit er veel angst en schaamte onder verscholen. Delen die je door jezelf uit te hongeren, juist veel te eten of extreem te bewegen en controleren zo hard mogelijk weg probeert te duwen. Delen die ik graag weer met je wil ontmoeten. Ze horen bij jou, ze maken jou heel. Ze maken jou jou! Mensen met een eetstoornis zijn vaak intelligent en wijs. Mentaal begrijp je echt wel wat er gebeurt, maar om de fysieke en emotionele impact van je eetstoornis te erkennen en te kunnen verwerken is er meer nodig. Daarom bestaat een sessie uit een combinatie tussen aanraking, lichaamsbewustzijnsoefeningen én gesprek. Door middel van zorgvuldig geleide aanrakingen en oefeningen leer ik je hoe je contact kunt maken met je eigen lichaamssensaties, spanningen kunt herkennen en loslaten, en langzaam emotionele blokkades kunt verminderen. Liever geen aanraking? Dat kan uiteraard ook. Ik volg jou.

Wat kun je verwachten?
Ik ben opgeleid als lichaamsgericht traumatherapeut en volg momenteel nog de opleiding tot haptotherapeut. Daarnaast heb ik de cursus haptische massage afgerond, waarmee ik je de mogelijkheid kan bieden om jou op een unieke manier jouw lijf te laten voelen. In de sessies staat aandacht voor je lichaam voorop. Dit combineer ik met gesprekstherapie, zodat je leert begrijpen hoe de eetstoornis zich manifesteert in je lichaam. Samen werken we aan het loslaten van opgeslagen spanning en emoties, waardoor je weer meer in contact komt met jezelf. Met jouw basis, jouw zelfvertrouwen en jouw veerkracht.

Voor wie?

Deze behandeling is voor ieder boven de 18 jaar die worstelt met een eetstoornis. Of je nu anorexia hebt, NAO, boulimia of binge eating disorder, je bent welkom. Wil jij met eetlijsten werken en alleen over eten praten? Dan ben je bij mij op het verkeerde adres. Mijn behandeling gaat namelijk niet over het eten. Waarom niet? Omdat ik heb zelf heb ervaren dat het daar niet over gaat. Het is een misleiding van het daadwerkelijke, onderliggende probleem. Wil jij meer rust in je hoofd, minder denken aan het eten en bewegen en meer contact met je lichaam? Dan ben je bij mij wél aan het juiste adres. Ik ga het probleem niet voor je oplossen, dat kan geen één therapeut. Jij staat zelf aan het roer. Wel kan ik jou hierbij ondersteunen. Samen op weg.

Samen zetten we de eerste stap 🌱

Ja, ik ga ervoor!

Afspraak plannen


Neem contact op via de telefoon +31 (0) 6 52 07 42 25, via de e-mail info@via-laura.nl of via het onderstaande formulier.
Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Klantervaringen

    Volg je mij al?