Traumatherapie

De weg naar jezelf

Welkom bij Lichaamsgerichte Traumatherapie

Verder dan woorden kunnen gaan…

Soms deelt het leven harde klappen uit. Tja…vertel mij wat…Vaak gaan we gewoon door, op de automatische piloot. Stoppen we emoties of gebeurtenissen ver weg. Maar wat als je dagelijks last hebt van stress, van paniek, negatieve gedachten, slecht slapen of andere fysieke klachten? En wat als je geen idee hebt waar dit nou vandaan komt? Immers: In het nú is er misschien niet eens zoveel aan de hand. En toch voel jij je hoe je je voelt.

Soms lijken herinneringen aan pijn en trauma diep in ons lijf vast te zitten, onbereikbaar voor woorden alleen.

Ik bied je een pad naar groei dat verder gaat dan gesprekken. De lichaamsgerichte traumatherapie richt zich op de kracht van het lichaam om trauma te verwerken en te helen.

Nadruk op het voelen
In de sessies ligt de nadruk op het contact maken met je lichaam en emoties. Je kunt immers mentaal wel begrijpen wat er is gebeurt, maar om de fysieke en emotionele impact van trauma te erkennen en te kunnen verwerken is er meer nodig. Daarom bestaat een sessie uit een combinatie tussen aanraking, lichaamsbewustzijnsoefeningen én gesprek. Door middel van zorgvuldig geleide aanrakingen en oefeningen leer ik je hoe je contact kunt maken met je eigen lichaamssensaties, spanningen kunt herkennen en loslaten, en langzaam emotionele blokkades kunt verminderen. Liever geen aanraking? Dat kan uiteraard ook. Ik volg jou.

Wat kun je verwachten?
Ik ben opgeleid als lichaamsgericht traumatherapeut en volg momenteel nog de opleiding tot haptotherapeut. Daarnaast heb ik de cursus haptische massage afgerond, waarmee ik je de mogelijkheid kan bieden om jou op een unieke manier jouw lijf te laten voelen. In de sessies staat aandacht voor je lichaam voorop. Dit combineer ik met gesprekstherapie, zodat je leert begrijpen hoe trauma zich manifesteert in je lichaam. Samen werken we aan het loslaten van opgeslagen spanning en emoties, waardoor je weer meer in contact komt met jezelf. Met jouw basis, jouw zelfvertrouwen en jouw veerkracht.

Voor wie?

Nu denk je misschien: “Trauma, ik heb helemaal geen trauma” óf “Ik heb een onbezorgde jeugd gehad, dus ik kan geen trauma hebben”. Veel mensen vinden het woord trauma te groots klinken. Dat begrijp ik. Toch ben ik van mening dat ieder mens in zijn/haar leven te maken krijgt met trauma, hoe klein dan ook. Heb jij dagelijks last van stress, pieker je veel, voel je je burn-out, slaap je slecht of heb je andere fysieke klachten? Dan is dit zeker iets voor jou. Of je nu worstelt met oude wonden of recente littekens, Via Laura is er om je te ondersteunen.

Samen zetten we de eerste stap 🌱

Meer inzicht in jezelf

Afspraak plannen


Neem contact op via de telefoon +31 (0) 6 52 07 42 25, via de e-mail info@via-laura.nl of via het onderstaande formulier.
Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Klantervaringen

    Volg je mij al?