Ervaringsdeskundige eetstoornissen

Hoi, ik ben Laura

Leuk je te ontmoeten

Wat is het fijn om te kunnen zijn wie ik écht ben. Geen mensen meer pleasen, geen maskers meer op, niet voor 100%, maar voor 80% kunnen gaan. Gelukkig zijn en fijne gedachten hebben. Het leven vieren in plaats van overleven. Leven zonder eetstoornis.

Vanuit Verbinding met mezelf, het volgen van mijn Intuïtie en Acceptatie voor wie ik ben in deze wereld.

Daar staat Via Laura voor


Mijn verhaal


Mijn naam is Laura van Kleef, 30 jaar en woon in Breda. Tussen mijn 13e en 23e stond ik er heel anders voor dan nu. Ik leed aan de eetstoornis anorexia nervosa. Wat onschuldig begon met lijnen, groeide uit tot een grote obsessie. Na ruim 5 jaar mezelf uithongeren, calorieën tellen, compenseren, op de weegschaal staan, soms kotsend boven de wc en overmatig bewegen kon ik niet meer. Mijn lichaam was op. Er moest iets veranderen wilde ik in leven blijven.

Met intensieve hulp vanuit de kliniek raakte ik op een gezond gewicht. Pas toen besefte ik dat mijn gewicht niet het probleem was en er veel meer verschuilt zit achter een eetstoornis. Vele therapieën en trainingen volgden. Na 10 pittige jaren van vallen, weer opstaan en strijden tegen de eetstoornis, kan ik zeggen dat ik mijn eetstoornis volledig achter me heb gelaten. Het heeft mij mijn vrijheid teruggegeven. Leven in plaats van overleven.

Tijdens de therapieën die ik volgde, ontdekte ik mijn grote passie: mensen met eetstoornissen helpen naar verbinding met zichzelf.

Nieuwsbrief

Wil jij veerkracht, inspiratie en tips onvangen in jouw mailbox?

Schrijf je in!

Alles volgens het boekje…


Vroeger was ik het brave meisje en deed ik wat er van mij werd verwacht. Na mijn vwo, studeerde ik af als hbo pedagoog en volgde diverse cursussen. Alles volgens het boekje. Ondanks mooie diploma’s op zak en mijn eetstoornis overwonnen, voelde ik me nog steeds ongelukkig. Hoe kon dat? Ik deed toch wat er van me verwacht werd? Waarom voelde ik me zo onrustig? Waarom kon ik niet gewoon in loondienst werken net als ieder ander?

Ik ging op zoek naar wie IK was los van de eetstoornis, op zoek naar waar IK blij van werd en wat IK wilde. Een jarenlang proces, waarin ik mezelf stap voor stap ontdekte en verder ontwikkelde. Na een paar keer tegen een burn-out aangezeten te hebben, gaf ik het na jaren eindelijk toe: Het roer moest om!

Mijn droom


In 2016 is mijn droom werkelijkheid geworden. Ik startte met Via Laura, het bedrijf waarmee ik mijn dromen vleugels geef en mijn klanten help stappen te zetten richting herstel van de eetstoornis.

Ik als jouw therapeut


Als therapeut besteed ik veel aandacht aan gevoel en de verbinding met jezelf terugvinden. Een eetstoornis gaat namelijk niet over eten. Dat klinkt gek hè!? Een eetstoornis gaat over veel meer dan dat. Over pijn en schaamte. Over eenzaamheid en controle willen hebben. Over zelfhaat. Het gaat over vastzittende patronen, angst en nog veel meer dan dat.


Ik kijk naar de persoon en het verhaal achter de eetstoornis. Wie is dat en wat wil diegene? Ik ben er voor jou! Niet vanuit een boekje, maar écht kijkend naar wie jij bent, wat jij nodig hebt en wat jouw behoeften zijn. Ik heb een persoonlijke passie om mensen te helpen naar zelfliefde. Om jou te laten ontdekken wie je bent en wat jij wilt, los van de eetstoornis.

Ik geloof dat herstel mogelijk is, mits je de juiste hulp en begeleiding hierbij krijgt.

Daar wil ik jou graag bij helpen.

Volg je mij al?