Bied Via Laura voedingsbegeleiding?

Bied Via Laura voedingsbegeleiding?

150 150 Laura van Kleef

Bied Via Laura voedingsbegeleiding aan?

Mijn visie is dat een eetstoornis veel dieper ligt dan het eetstuk. De essentie van een eetstoornis gaat eigenlijk niet over eten. Het eten is een symptoom die wordt ingezet om emoties en oude pijn te onderdrukken. Hierover schrijf ik meer in het blog “Emoties als voeding voor ziektes” Maar eten is wel degelijk een probleem van het geheel. Het is hét stuk waar de focus van mijn cliënten op ligt. Voor blijvend herstel ontkom ik er niet aan ook naar dit stuk te kijken. Het is niet waar mijn hoofdfocus op ligt in de behandeling, maar ik neem het voedingsstuk zeker mee.

In de sessies werken we op een praktische manier aan verschillende thema’s rondom eten, gewicht en compenseren. Eten mag weer fijn worden, je mag er weer van leren genieten. Thema’s die behandeld kunnen worden zijn:

  • Indien nodig nemen jouw eetpatroon tijdens de intake of in een eerste sessie samen door. Ik zal een voedingslijst voor je maken of wijs je door naar een diëtiste waar je een afspraak mee maakt.
  • In de sessies laat ik je voelen en ervaren in jouw lichaam. Het voelstuk neemt een belangrijke plaats in in de behandeling. Je leert luisteren naar de signalen van jouw lichaam: ‘Wanneer heb je honger en wat voel je dan?’ ‘Hoe voel jij dat je dorst hebt?’ ‘Hoe voel je dat je genoeg hebt gegeten?’ ‘Hoe voel je waar je trek in hebt?’ en vooral “Hoe ga je met die signalen om?”
  • Het ervaren van een volwaardig voedingspatroon. Je gaat ervaren dat volwaardige voeding een belangrijke bijdrage levert aan je gezondheid, zowel lichamelijk als psychisch
  • Hoe ga je om met alle informatie die er te vinden is (online en in boeken) over gezondheid, alle voedingshypes en apps die er op dit gebied te vinden zijn?
  • Je leert wat een normaal voedingspatroon is, passende bij jouw lengte, leeftijd en lichaam
  • Vanuit het lichaamsgerichte traumawerk wat ik je aanbied, krijg je meer vertrouwen in je lichaam. We richten ons op je lichaamsbeeld, eigenwaarde en zelfliefde. Hoe leer je weer goed voor jezelf te zorgen vanuit dat wat jij nodig hebt? Je leert jezelf accepteren met alles wat er is
  • Afbouwen en uiteindelijk stoppen met braken, eetbuien, lijnen en/of overmatig bewegen
  • We bespreken en doorvoelen de gevolgen van braken, laxeren en/of overmatig bewegen voor je lichaam
  • Je leert voeding te eten die op je verboden lijst staan. Je gaat nieuwe uitdagingen aan. Je gaat ervaren dat iets dat jij als ongezond bestempeld of iets lekkers nemen normaal is en dat dit niet direct je lichaamsgewicht beïnvloedt. Langzaamaan krijg je weer vertrouwen in je lichaam- en een normaal eetpatroon.

 

 

 

Volg je mij al?