Gastlessen

Gastlessen

424 234 william

Gastlessen

Via Laura verzorgt interactieve gastlessen in het basisonderwijs en voorgezet onderwijs. De gastlessen worden op maat gemaakt, aangepast aan de leeftijd van de doelgroep.

De gastlessen worden door mijzelf gegeven. De onderwerpen die tijdens een gastles besproken worden gaan mij nauw aan het hart, doordat ik mijn persoonlijk ervaringsverhaal vertel.

Eetstoornissen ontstaan vaak in de puberteit en de adolescentiefase. In deze leeftijdsfases bestaat er een verhoogde kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van een eetstoornis. Beide levensfasen kunnen veel onzekerheden met zich meebrengen, met name over het uiterlijk. Vaak begint het met onschuldig lijnen en neemt het steeds meer obsessieve en constructieve vormen aan.

Gastlessen basisonderwijs

De gastlessen voor het basisonderwijs worden gegeven voor groep 7/8. De lessen hebben als doel ’taboe-onderwerpen’  te bespreken. Alle onderwerpen worden op een luchtige manier verteld. Tijdens de gastlessen zal ik mijn persoonlijk ervaringsverhaal vertellen.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:
– Pesten
– Lichaamsbeeld
– Eetstoornissen
– Puberteit (o.a. onzekerheid, erbij willen horen, hormonen)
– Invloed van de media
– Emoties
– Evt. scheiding

Ook kan een stuk voorbereiding op de middelbare school worden meegenomen. Want hoe ga je straks op de middelbare school om met onzekerheid, pestgedrag, je lichaamsbeeld en hormonen die door je lijf gieren?

Gastles voortgezet onderwijs

De middelbare school periode is voor veel leerlingen een leuke tijd. Een tijd waar je later mooi op kan terug kijken, althans zo zou het moeten zijn.

Het kan ook een moeilijke periode zijn, waarin onzekerheid, een laag zelfbeeld of andere problemen de overhand hebben. Zelf kreeg ik op deze leeftijd te kampen met een eetstoornis: anorexia nervosa. Voornamelijk tijdens de puberteit kan het niet voldoen aan het ‘ideale plaatje van de puber’, ervoor zorgen dat de omgang met voeding een manier wordt om het uiterlijk te regelen.

Tijdens de gastlessen zal ik mijn persoonlijk ervaringsverhaal vertellen.

Verder worden onderwerpen besproken als:
– Pesten
– Puberteit (o.a onzekerheid, ergens bij willen horen, hormonen)
– Lichaamsbeeld
– Invloed van de media
– Omgaan met lastige emoties
– Eetstoornissen

Laura van Kleef

Via Laura
Coach-Ervaringsdeskundige Eetstoornissen

Leave a Reply

Volg je mij al?