Is mijn probleem ernstig genoeg voor behandeling?

Is mijn probleem ernstig genoeg voor behandeling?

150 150 Laura van Kleef

Is mijn probleem wel ernstig genoeg voor behandeling?

Een eetprobleem of eetstoornis verdwijnt niet zomaar. Het is ergens diep in jou ontstaan, misschien al wel in je vroege jeugd. Welk probleem met eten je ook hebt, hoe klein of groot, ik zou altijd adviseren hulp in te schakelen bij een huisarts of andere professional. Neem jouw klacht serieus!

Veel mensen met een eetstoornis vergelijken zich met andere mensen met een eetstoornis. Hierdoor denken ze snel ‘Ah bij mij valt het wel mee‘ of ‘Ik stel me aan‘. Ook voor mij was dat een herhalend iets wat ik mezelf tijdens mijn eetstoornis vertelde. Echter was ik er wel slecht aan toe, maar dat voelde ik nauwelijks nog of ik nam het niet serieus. Dus voor jou: Nee, het valt niet mee en je stelt je niet aan. Jij voelt wat jij voelt en je bent niet voor niets op mijn website terechtgekomen. Neem jezelf en je probleem serieus. Voorkomen is beter dan genezen.

Graag kijk ik met je wat jij nodig hebt en waar jij het beste bij geholpen bent. Je kunt hier contact met me opnemen. Ik begrijp dat de stap naar hulpverlening spannend is. Dat vond ik destijds ook. Echter, hoe eerder je hulp hebt, hoe gemakkelijker en sneller je nog kunt herstellen.

Leave a Reply

Volg je mij al?