Wat is herstel?

Wat is herstel?

150 150 Laura van Kleef

Wat is herstel?

 

“Herstel is een lange weg. Een weg op zoek naar je eigen ik.

Denk jij dat herstel is dat je zonder zorgen door het leven gaat? Dat je helemaal happy bent met je lichaam? Dat je geen moeite meer hebt met keuzes maken en je alles aan kan? Dan zeg ik nee: ‘dat is geen herstel’.

Ik zie herstel in eerste instantie als ‘niks meer met de eetstoornis doen’. De eetstoornis is er niet meer in jou. Je gebruikt eten niet meer om problemen mee op te lossen of je emoties weg te drukken. Je hebt de eetstoornis niet meer nodig. Voor mij betekent herstelt zijn van mijn eetstoornis dat ik andere tools heb ontwikkeld om met lastige problemen en emoties om te gaan.

Herstel betekent dat je jouw leven leeft, zonder een stem die zegt wat jij wel of niet mag doen. Zonder een stem die alles voor jou bepaalt. Jij bepaalt zelf wat je wel en niet doet. Je hebt zelf de regie. Jouw gezonde ik kiest. Je maakt je eigen keuzes op basis van wat goed is voor jou. Je lost problemen niet meer op met de eetstoornis en je communiceert er niet meer mee.

1 comment
    Leave a Reply

    Volg je mij al?