Heb ik een eetprobleem?

Heb ik een eetprobleem?

150 150 Laura van Kleef

Heb ik een eetprobleem?

Om te kunnen achterhalen of je een eetprobleem hebt, is het allereerst belangrijk om te bekijken wat een eetprobleem precies is.

Daarom eerst de vraag:

Wat is een eetprobleem?

Het woord zegt het al: iemand met een eetprobleem heeft problemen met eten. De klachten zijn echter milder dan bij iemand met een eetstoornis en niet op alle gebieden zorgwekkend. Let op!: De klachten van iemand met een eetprobleem moeten wel serieus genomen worden, want iemand met onder-of overgewicht loopt gezondheidsrisico’s. Als ervaringsdeskundige zet ik me in voor zowel mensen met een eetstoornis als een eetprobleem. Beide problemen hebben immers een dieperliggende oorzaak en kunnen belemmeringen in je leven veroorzaken. Bij een eetprobleem voldoet iemand niet aan de diagnostische criteria van een eetstoornis uit de DSM-5.

Twijfel jij of je een eetprobleem hebt of een eetstoornis? Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts voor deskundig advies. Wil je om welke reden dan ook niet eerst naar de huisarts, dan kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Ik geef geen diagnoses, omdat ik daar niet zo achtersta en ook niet bevoegd ben om diagnoses te geven. Ik houd niet van het geven van etiketten of stickers plakken op iemand. Veel liever kijk ik naar jou als mens en help ik je vanuit die basis.

Leave a Reply

Volg je mij al?