Wat is de oorzaak van boulimia nervosa?

Wat is de oorzaak van boulimia nervosa?

150 150 Laura van Kleef

Wat is de oorzaak van boulimia nervosa?

Boulimia nervosa heeft net als anorexia en Binge Eating Disorder verschillende, dieper liggende, oorzaken. Het ontstaan van boulimia begint vaak al in de vroegere jeugd, ook al komt pas jaren later de eetstoornis tot uiting. Lees hier meer over in het blog ‘De invloed van conceptie, zwangerschap en geboorte op het ontstaan van eetstoornissen‘. Factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van boulimia zijn: biologische factoren, opvoeding, trauma’s, negatieve ervaringen (bijv. scheiding ouders, overlijden, seksueel misbruik, pesterijen), persoonlijkheid, omgevingsfactoren en schoonheidsidealen via Social Media. Boulimia gaat eigenlijk niet over eten. Niet eten, afgewisseld met eetbuien worden als middel ingezet om met problemen en lastige emoties om te gaan.

Een eetstoornis heeft altijd een diepere oorzaak. Vaak is dit niet één oorzaak, maar ligt er een heel scala aan kleine en grote gebeurtenissen uit iemands leven aan ten grondslag. Hoe je jeugd ook is geweest, of je er fijn op terugkijkt of met veel pijn, altijd zie ik bij mensen met eetstoornissen de diepere lagen van de eetstoornis ontstaan vanuit vroegere delen. Ik zeg hier altijd, omdat ik dit echt zo ervaar en zie in mijn praktijk.

De behandelingen van Via Laura zijn gericht op het aanpakken van die diepere kern. Ik doe niet aan symptoombestrijding, maar ga graag dieper met je aan de slag. Op een liefdevolle, zachte manier. Vanuit veiligheid en vertrouwen.

Volg je mij al?