Kun je herstellen van een eetstoornis?

Kun je herstellen van een eetstoornis?

150 150 Laura van Kleef

Herstellen van een eetstoornis, is dit mogelijk?

Jazeker! Je kunt herstellen van je eetstoornis. Bij veel mensen met een eetstoornis heerst er de angst nooit helemaal van de eetstoornis af te komen. Die angst herken ik maar al te goed van jaren geleden. Ik dacht ook dat ik er nóóit vanaf zou komen. Toch is het me gelukt. Eten beheerst mijn leven absoluut niet meer. Ik geniet van eten, ben blij met het lichaam wat ik heb en de persoon wie ik ben geworden (mede door mijn eetstoornis). Dat is ook voor jou mogelijk, mits je naar jezelf durft te kijken, je jezelf de tijd geeft en naar binnen durft te gaan. Terug naar de stilte. In de vertraging. De spiegel inkijkend waar jij voorstaat.

Ik vond het hard werken

Herstellen van een eetstoornis vond ik hard werken. Niet alleen mijn eetgedrag en gewicht moest herstellen, maar juist het nog veel dieper gaande stuk nam veel tijd in beslag. Ik heb het hier over het leren uiten en reguleren van mijn emoties, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, zelfliefde en weer voeling krijgen met mijn lichaam. Vooral het herstel van de verbinding tussen mijn lichaam en geest heeft jarenlang in beslag genomen.

Word er iets in jou geraakt nu je dit leest? Dat is mooi. Een teken dat er iets in gang wordt gezet. Denk je nu: ‘ik zou eigenlijk ook wel heel graag willen genezen en mijn eetstoornis overwinnen’? Neem dan hier contact met me op. Je bent van harte welkom.

Volg je mij al?