Wordt het leven makkelijker als je bent hersteld?

Wordt het leven makkelijker als je bent hersteld?

150 150 Laura van Kleef

Wordt het leven makkelijker als je bent hersteld?

Tijdens je leven krijg je levenslessen op je pad. Net zolang totdat je jouw les daaruit hebt geleerd. Dat is mijn visie althans.
Ook wanneer je bent hersteld zal je uitdagingen en moeilijke keuzes op je pad krijgen. Die levenslessen stoppen niet wanneer je bent hersteld. Je krijgt verantwoordelijkheden in je leven en je gaat relaties met mensen aan. Je krijgt misschien wel een partner, kinderen, ander werk, een andere hobby of studie en ga zo maar door. Herstel betekent ook dat je af en toe valt, dat hoort bij het leven. Maar je kunt weer opstaan en hierdoor groeien als persoon. Wordt het leven dus per definitie makkelijker? Het leven an sich niet persé. Maar het ervaren en voelen van het leven wel. Ik ervaar het leven nu ik hersteld ben in ieder geval veel meer vanuit rust, vertrouwen, kracht en positiviteit.

Het verschil is dat niet alles meer perfect hoeft en je niet teruggrijpt naar eten, sporten of andere eetgerelateerde dingen die je niet verder helpen. Door jouw eetstoornis heb je veel geleerd. Daar ben ik van overtuigd. De weg naar herstel maakt je krachtiger, maakt jou wijzer als mens. Je groeit erdoor als mens, ook al zie je dat misschien niet direct. Herstel gaat over een plek innemen in het leven. Met twee voeten op de grond staan. Herstel betekent voor mij ook dat ik de pijn uit mijn verleden een plekje heb gegeven en ik de regie terug heb over mijn eigen leven.

Leave a Reply

Volg je mij al?